Ski og løyper

Vingelen er blant de første stedene i Norge som har snø om vinteren, og det er ikke uvanlig at det er bra skiføre til langt uti mai inne i fjellet. 

På http://www.skisporet.no/ kan du se hvilke løyper som til enhver tid er kjørt med løypemaskin i området (søk på Tolga). Her er det blå swix og silkeføre stort sett hele vintersesongen. Tidlig i sesongen (ved lite snø), og ved kulde under -20, kjøres løyper kun med scooter, følg med på facebooksida for Vingelen idrettslag for oppdateringer, eller ring løypetelefonen, Tolga Turlag: 947 82 937! En oversikt over når de ulike løypene kjøres med løypemaskin, kan lastes ned her: Løypeplan for 2022/2023

Traséene som kjøres i Vingelen:
Lysløype (ca 5 km tur/retur), start ved Morabben/Vingelen Oppvekstsenter i sentrum.
Skihytta-Gruvvola (2,5 km), parkering ved Skihytta.
Sæteråsen: Nordvangen – Skihytta – Nystuvollen (15 km), start og parkering ved Nordvangen eller Skihytta.
Olabergrunden (7 km), start og parkering ved Olaberget.
Åsan: Aashaugvollen til Volsvangen (6 km), start og parkering ved Aashaugvollen.Et godt utgangspunkt for skiturer i Vingelen er Skihytta som av og til har servering til sultne skiløpere om vinteren. Herfra har du et supert utgangspunkt for en flott skitur f.eks. rundløype på ca 5 km om Hundsjøen, rundløype på ca 7 km om Nystuvollen eller innover fjellet mot Langsfjellhogna og Storbekkbua. En yndet turmål litt utpå våren og en fin tur for de minste er å gå inn til Ølet, ca 2 km hver vei. Sjekk når skihytta er åpen på nettsida til skihytta.


Har du fjellski kan du bare ta på skiene utenfor døra og gå rett opp på fjellet.

Desembertur ved skihytta. Foto: Hege Hovd