Fem gode grunner til å besøke Vingelen i vinter

Fem gode grunner til å besøke Vingelen:

1. Her kan du dra på kanefart! Opplev den spesielle stemningen i fakkelopplyste sleder med Vingelens gamle tømmerhus som fantastiske kulisser. Len deg tilbake på skinnfellen til lyden av dombjeller og nyt turen. Turen skreddersys etter dine ønsker, og inkluderer kaffekos rundt bålet for de som ønsker det.

Foto: Ingrid Eide

2. Vandre runden langs kulturstien i sentrum, og ta flotte bilder av den vinterkledde bygda underveis.

Foto: Guro Svae

3. Vingelen er blant de første stedene i Norge som har snø om vinteren, og det er ikke uvanlig at det er bra skiføre til langt uti mai inne i fjellet. Har du fjellski eller truger kan du ta på skiene utenfor døra og gå fra bygda og rett opp på fjellet! Foretrekker du spor å gå i kjøres det jevnlig opp fine skiløyper, både i skogen og oppe på fjellet, og mange søndager er det servering å få på skihytta.

Et barn står og posere med ski på beina i et skispor
Foto: Arild Løvik

4. Overnatter du på hyggelige Vingelsgaard Gjestgiveri kan du få en matopplevelse av de sjeldne, blant annet kan du få smake flere typer lokalmat produsert i Vingelen. Vil du lage maten sjøl har du flere stemningsfulle steder å velge mellom. Hva med ei gammel sommerstue, på et stabbur eller i ei seterstue?

Foto: Marketmap

5. Husker du i «gamle dager», da alle brukte spark? Her er sparken fortsatt i daglig bruk! Lån deg en spark og dra på oppdagelsesferd rundt i bygda!

Foto: Hege Hovd

…og avslutt gjerne sparkturen på Bunåvas lørdagskafe! Kafeen er dugnadsdrevet hele vinteren og serverer kaffe og vaffel.

Foto: Astrid Haug