Eggen Gardsysteri

Økologisk gardsbruk som lager prisbelønte oster av egenprodusert mjølk, bl.a. blåmuggost, kvitmuggost, salatost (fetaost av kumjølk) og ferskost.

Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. I 2020 overtok deres sønn, Marius Eggen, og hans samboer Lotte Iversen driften av ysteriet. Hos Eggen Gardsysteri produseres det oster i verdensklasse av økologisk melk fra Vingelen. Mjølka pasteuriseres før den blir til FjellostFjellblåEggen spesial og Rørosblå.

Foto: Rørosmat

I tillegg lages det noen lokale tradisjonsprodukter som gubb og mølske, samt noe fastost. Det legges stor vekt på håndtverk i osteproduksjonen. Samtlige muggoster har mottatt flere medaljer i World Cheese Awards og NM i ost. Høsten 2020 fikk Fjellblå, Fjellost og Eggen spesial sølv i World Cheese Awards. I samme konkurranse fikk Rørosblå supergull, og ble den norske osten med høyest poengscore i 2022.

Produksjonen har vært økologisk godkjent siden 2001. I tilknytning til ysteriet er det en liten gardsbutikk som er åpen om sommeren. I tillegg selges osten på enkelte messer. Eggen Gardsysteri er medlem av Rørosmat, og mesteparten av salget går via dem.

Vi tar i mot grupper på bestilling. Da forteller vi historia om garden og ysteriet og det serveres smaksprøver av ostene. Pris kr 1000,- pr gruppe.

Kontaktinfo:

Marius Eggen

Daglig leder

Tlf 99 29 84 05

Eggen gardsysteri er tilknyttet Rørosmat som favner mange matprodusenter i Fjellregionen. 

E-post: post@eggenost.no

Les mer om Eggen Gardsysteri på deres egen nettside www.eggenost.no

Vi kan også nåes på DM på Facebook og Instagram

Foto: Eggen gardsysteri og Rørosmat